Gå til hovedindhold

Placering af feriepenge

Ifølge ferieloven skal feriepengene placeres i det år, de er optjent og ikke i det år, hvor lønnen er udbetalt til medarbejderen.

Feriepengene skal placeres efter optjeningsperiodens slutdato og ikke efter udbetalingsdato. Vær opmærksom på dette, hvis du udbetaler løn henover et årsskifte.

Bemærk, at du skal være særligt opmærksom på placering af feriepenge, der er optjent i overgangsåret til den nye ferielov, der løber fra den 1. september 2019 til den 31. august 2020.

For timelønnede er det lønperiodens slutdato, der afgør, om feriepengene sendes videre til Lønmodtagernes Feriemidler. Hvis lønperioden slutter mellem den 1. september 2019 og den 31. august 2020, bliver indberetningen sendt til Lønmodtagernes Feriemidler.

For funktionærer der fratræder i overgangsåret, skal du indberette den del af ferien, der er optjent fra den 1. september 2019 til den 31. august 2020 med optjeningsår 9999.

Se film om placering af feriepenge

Når du afspiller filmen vil udbyderen sætte cookies på din computer. Læs mere om cookies på Virk.

Konsekvens ved forkert placering af feriepenge

Hvis du placerer feriepengene forkert, vil saldoen for lønmodtagerens feriepenge i dit lønsystem ikke stemme overens med det, som lønmodtageren kan se i Feriepengeinfo, og som han har ret til ifølge ferieloven. Når lønmodtageren søger om feriepenge, vil ansøgningen, som du eller din feriepengeudbetaler modtager, ikke stemme overens med den saldo, som står i dit lønsystem.

Du har som arbejdsgiver pligt til at sikre dig, at oplysninger hos arbejdsgiver eller en eventuel anden feriepengeudbetaler og Feriepengeinfo stemmer overens, så lønmodtageren får feriepengene i det korrekte ferieår.