Gå til hovedindhold

Ret i indberetningen

Læs her, hvordan I retter i forkerte indberetninger.

Har I indberettet forkert, skal indberetningen rettes. Dette kan gøres samlet for de forkerte indberetninger.

Det skal I gøre

Når du laver negative rettelser, skal det ske med angivelse af samme lønperioder, der omfatter de forkerte indberetninger og dispositionsdatoer. Du skal lave en ny indberetning med præcis samme oplysninger, men med modsat fortegn på beløb og feriedage.

Når du laver positive efterindberetninger, kan de indberettes samlet for de forkerte indberetninger. Perioden for de samlede rettelser må ikke gå hen over et årsskifte. Dispositionsdato angives som den dato rettelsen foretages.

Undgå ny fejl - husk medarbejdernummer

Hvis I har brugt medarbejdernummer i de forkerte indberetninger, er det vigtigt, at I bruger nøjagtigt samme medarbejdernummer i rettelserne.

Har I indberettet ferie for en fratrædende funktionær, skal korrektionen også laves for en funktionær, og har I indberettet for en timelønnet, skal korrektionen laves for en timelønnet.

Hvis I laver korrektioner af tidligere indberetninger, skal I være opmærksomme på, at I laver korrektionen for den rigtige lønperiode med angivelse af en relevant dispositionsdato.

Fejl i indberetningen

Hvis du laver en negativ indberetning af feriepenge, og lønmodtageren allerede har fået anmodet om udbetaling af feriepengene, så sender Feriepengeinfo et fejlbrev til jer.

Hvis den negative indberetning ikke er så stor, at saldoen bliver negativ, får lønmodtageren et brev med besked om, at I har trukket feriepenge tilbage.

I vil også modtage et fejlbrev, hvis I laver andre indberetninger, der fejler. Det kan være fejl i CPR-nr. eller fejl i feriedage. Det er vigtigt, at I retter fejlene. I kan på selvbetjeningen se en oversigt over indberetninger med fejl.

Husk at afmelde lønmodtagere i jeres lønsystem

Hvis I glemmer at afmelde en lønmodtager i jeres lønsystem, sender lønsystemet ofte feriedage via eIndkomst til Feriepengeinfo, selvom lønmodtageren ikke har været ansat i den periode. Lønmodtager kan derfor få et feriebrev fra Feriepengeinfo med forkerte oplysninger om feriedage.