Gå til hovedindhold

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) er en selvejende institution administreret af ATP. AES afgør, om en skade eller sygdom er en arbejdsskade efter de gældende regler. Når en skade eller sygdom kan anerkendes som en arbejdsskade, afgør AES størrelsen på erstatningen.

AES udbetaler erstatninger for anerkendte erhvervssygdomme. Det er obligatorisk for alle private og offentlige arbejdsgivere i Danmark at indbetale bidrag til AES. Herudover opkræver AES arbejdsskadeafgift på vegne af SKAT.

I private erstatningssager hvor borgere fx er kommet til skade i fritiden, kan AES også blive bedt om give en vejledende udtalelse i sagen. Derudover behandler AES også en række mindre typer sager som fx sager om erstatning til besættelsestidens ofre.

AES blev etableret 1. juli 2016 og er en sammenlægning af det tidligere Arbejdsskadestyrelsen og dele af det tidligere Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring.
 

Har du spørgsmål om Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES):

Kontakt Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES)

Læs mere om Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES)

Se myndighedens indberetninger

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring

Kongens Vænge 8
3400 Hillerød

Mest anvendte indberetninger

  • Indberet vikarer via web til AES
    Her kan du som vikarbureau indberette, hvor dine medarbejdere er sendt hen. Du skal huske at vælge den periode, du vil indberette for.

Alle indberetninger