Gå til hovedindhold

Indberetning om indvejning af rå mælk

Denne blanket skal kun benyttes af virksomheder, der ikke ønsker at foretage indberetningen om indvejet rå mælk til Fødevarestyrelsen via Mejeriforeningen.

Start indberetning her

Hav følgende parat

  • CVR-nummer for den virksomhed, der indberettes for.
  • P-nummer
  • Mængde komælk, fåremælk og/eller gedemælk, der skal indberettes.

Mere information

Virksomheder, der modtager mælk af husdyr direkte fra mælkeproducenter med henblik på anvendelse som fødevare, skal indberette til Fødevarestyrelsen, hvor meget mælk de har modtaget. Virksomhederne skal foretage indberetningen hvert kvartal, og indberetningen skal omfatte den mængde af henholdsvis komælk, fåremælk og gedemælk, som virksomheden har modtaget i løbet af kvartalet. Indberetningen skal foretages senest 1 måned efter kvartalets udløb.

Fødevarestyrelsen har fra 2020 indgået en samarbejdsaftale med Mejeriforeningen om, som gør det muligt for virksomhederne at spare de kvartalsvise indberetninger til Fødevarestyrelsen. Såfremt en virksomhed ønsker, at Mejeriforeningen skal foretage indberetningen til Fødevarestyrelsen skal virksomheden anmode Mejeriforeningen herom.

Hvad vi bruger oplysningerne til:

Fødevarestyrelsen bruger de indberettede oplysninger til at beregne, hvor meget virksomhederne skal betale i afgift for kontrol af visse stoffer og restkoncentrationer i slagtedyr og kød samt fisk, mælk og æg, jf. bekendtgørelse om betaling for kontrol af fødevarer, foder og levende dyr m.v. 

Trin for trin

  1. Indtast virksomhedsoplysninger
  2. Indtast P-nummer og vælg kvartal og år for indberetningen
  3. Indtast de modtagne mængder af hhv. komælk, fåremælk og gedemælk
  4. Bekræft tro og love erklæring
  5. Indsend blanketten. Efter indsendelse af blanketten er det muligt at downloade eller få tilsendt en kvittering og udfyldt blanket.

Betalingsbekendtgørelsen

Fødevarestyrelsen

Telefon: 72 27 69 00