Gå til hovedindhold

Kosttilskud - anmeldelse af nyt kosttilskud

Denne blanket skal du bruge, når du vil anmelde et nyt kosttilskud. Blanketten bliver indsendt digitalt til Fødevarestyrelsen.

Start

Hav følgende parat

 • For at anmelde et kosttilskud skal du logge ind med en NemID medarbejdersignatur eller en NemID Privat.
 • Oplysninger om navn og adresse for den virksomhed, der er ansvarlig for første afsætning i Danmark.
 • Kosttilskuddets navn, form og anbefalet daglig dosis.
 • Kosttilskuddets ingrediensliste og deklaration.

Mere information

 • Din virksomhed skal som udgangspunkt være registreret hos Fødevarestyrelsen, før du kan få behandlet anmeldelsen af kosttilskuddet. Du kan både læse mere og registrere din virksomhed her: Startpakke for nye fødevarevirksomheder.
 • Når du anmelder et kosttilskud, registrerer Fødevarestyrelsen blot produktet. Fødevarestyrelsen godkender dermed ikke produktet.
 • Du skal ikke betale et gebyr for selve anmeldelsen, men du skal betale gebyrer til den betalingsordning, der finansierer kontrollen med kosttilskud. Fødevarestyrelsen opkræver de årlige gebyrer per 1. september fra din virksomhed.
 • Husk, at du skal afmelde anmeldte kosttilskud, når markedsføringen ophører permanent. Det gør du via Fødevarestyrelsens kontaktformular.

Trin for trin

 1. Klik på [Start]
 2. Log på med din medarbejdersignatur eller din private NemID.
 3. Indtast oplysninger om den virksomhed, der er ansvarlig for første afsætning af kosttilskuddet i Danmark, samt kontaktperson. Kontaktpersonen kan fx være en medarbejder i den virksomhed, der er ansvarlig for første afsætning i Danmark, eller en konsulent, der er ansat for denne virksomhed.
 4. Indtast oplysninger om kosttilskuddet:
  1. a. indholdet af vitaminer og mineraler
  2. b. indholdet af andre stoffer med ernæringsmæssig eller fysiologisk virkning
  3. c. indholdet af tilsætningsstoffer
  4. d. produktets øvrige indhold af ingredienser
 5. Send anmeldelsen. Hvis du ønsker at få tilsendt en kopi af din anmeldelse, skal du indtaste en e-mailadresse til sidst i forløbet.

Hvis du tidligere har været i gang med at anmelde et kosttilskud, hvor du ikke fik fuldført og indsendt blanketten, så vil du få muligheden for at arbejde videre med den kladde næste gang, du logger på. Du kan godt have flere kladder liggende i systemet på én gang, men det er kun muligt at tilgå den kladde, som du senest har arbejdet i. Kladden gemmes, indtil du har fuldført og trykket send, også selvom du efterfølgende har indsendt andre anmeldelser.

Vejledning til markedsføring af kosttilskud

Fødevarestyrelsen

Telefon: 72 27 69 00