Gå til hovedindhold

Risikovurdering i forbindelse med produktion med GMO

Når du anmelder eller ansøger om produktion med genetisk modificerede organismer, kan du benytte denne skabelon til risikovurdering.

Start

Hav følgende parat

  • Recipient og donoorganismen
  • Den genetisk modificerede organisme
  • Sundhedsrisici
  • Miljørisici, herunder risici for den omkringliggende natur

Mere information

Når en virksomhed ønsker en ny produktion godkendt, skal der foreligge en risikovurdering af de miljø-, natur- og sundhedsmæssige risici, den pågældende produktionsaktivitet måtte have. Risikovurderingen skal føre til en endelig klassifikation af aktiviteten og de anvendte organismer, som skal være i overensstemmelse med de anvendte indeslutnings- og beskyttelsesforanstaltninger. Er der tvivl om klassen, skal de strengeste beskyttelsesforanstaltninger anvendes. Risikovurderingen er vejledende. For specifikke krav til risikovurderingen, se nedenstående links.

Trin for trin

Hvis et felt ikke er relevant, skal du huske at skrive ikke relevant i feltet, så det fremgår, at der er taget stilling til feltets emne.

 

  1. Udfyld oplysninger om de anvendte organismer, den genetiske modificering, den endelige GMO, miljørisici og overvågningsmuligheder
  2. Er nogle oplysninger ikke relevante, bedes dette angives, således det fremgår, at der er taget stilling til den specifikke oplysning
  3. Når felterne er udfyldt, angives mailadresse som blanketten skal sendes til
  4. Klik på opsummering, for at gennemgå de indtastede oplysninger
  5. Klik på send, for at modtage den udfyldte blanket
  6. Herefter kan kvittering downloades eller sendes til e-mail

Ved spørgsmål i forbindelse med risikovurderingen og lignende kontakt Miljøstyrelsen

Tolderlundsvej 5 5000 Odense C

Telefon: 72 54 40 00