Gå til hovedindhold

Mit virk >

Ferieforskud 2020

Ferieforskud 2020 er et engangsbeløb fra Lønmodtagernes Feriemidler til medarbejdere, der har optjent mindre end 8,4 feriedage til ferieåret fra den 1. maj til 31. august 2020.

Ferieforskuddet bliver betalt af feriepenge, medarbejderen selv har optjent. Det er altså en udbetaling på forskud af feriepenge, der ellers bliver til en opsparing hos Lønmodtagernes Feriemidler.

Udbetaling af Ferieforskud 2020 har ingen indflydelse på, hvordan I indberetter og evt. indbetaler til Lønmodtagernes Feriemidler. Det er Lønmodtagernes Feriemidler, der beregner og udbetaler Ferieforskud 2020.

Med Ferieforskud 2020 kan medarbejdere, som fx var nye på arbejdsmarkedet i 2019 eller kun arbejdede en del af året, få udbetalt en del af de feriepenge, der ellers opspares i Lønmodtagernes Feriemidler. De feriedage, der bliver afholdt med udbetalingen af Ferieforskud 2020 kaldes fondsferiedage.

Ferieforskud 2020 bliver beregnet som 12,5 pct. af den lønindkomst, medarbejderen har tjent i perioden 1. september til 31. december 2019.

Medarbejderen skal selv ansøge

Medarbejderen skal selv ansøge om at få ferieforskuddet udbetalt fra Lønmodtagernes Feriemidler, og I skal som arbejdsgiver ikke foretage jer noget udover at aftale med medarbejderen, hvornår fondsferiedagene skal afholdes.

Der er ikke tale om et udvidet antal feriedage, men en forskudsudbetaling af ferie, som medarbejderen har optjent i perioden den 1. september til 31. december 2019.

Ferieforskud 2020 er et engangsbeløb fra Lønmodtagernes Feriemidler til medarbejdere, der har optjent mindre end 8,4 feriedage til afholdelse i ferieåret fra den 1. maj til 31. august 2020.

Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.