Gå til hovedindhold

Mit virk >

Indberet for alle medarbejdere i overgangsåret

I overgangsåret fra 1. september 2019-31. august 2020 skal I indberette ferie for alle medarbejdere - også for dem med løn under ferie. Det skal I, fordi ferien ikke holdes som normalt.

Medarbejdere, som I normalt indberetter feriepenge for til Feriepengeinfo og FerieKonto, skal I indberette for i overgangsåret, som I plejer. Det særlige i overgangsåret er, at I også skal indberette for medarbejdere med løn under ferie. Det skal I, fordi feriepenge, der er optjent i overgangsåret, bliver til en ny opsparing hos Lønmodtagernes Feriemidler.

I overgangsåret skal I derfor indberette for:

  • Timelønnede medarbejdere til FerieKonto eller Feriepengeinfo
  • Fratrådte medarbejdere med løn under ferie til FerieKonto eller Feriepengeinfo
  • Medarbejdere med løn under ferie i fortsat ansættelse til Lønmodtagernes Feriemidler.

Se jeres indberetninger til Lønmodtagernes Feriemidler

I selvbetjeningsløsningen på virk.dk kan I se de feriepenge, I har indberettet til Lønmodtagerens Feriemidler for overgangsåret. Der kan I også rette jeres indberetninger.

Læs mere om, hvordan I skal indberette i overgangsåret:

Det er slutdatoen for lønperioden, der afgør, om indberetningen skal til Lønmodtagernes Feriemidler eller ej.

Eksempel
Hvis lønnen vedrører en periode fra den 15. august 2019 til den 15. september 2019, skal den indberettes til Lønmodtagernes Feriemidler.

Hvis lønnen vedrører en periode fra den 15. august 2020 til den 15. september 2020, skal den ikke indberettes til Lønmodtagernes Feriemidler.


Klik for større visning

Feriepengene fra overgangsåret skal indbetales til Lønmodtagernes Feriemidler. Det er op til jer, om I vælger at indbetale feriepengene, så snart det er muligt, eller venter til medarbejderen forlader arbejdsmarkedet.

Læs mere om, hvordan I betaler til Lønmodtagernes Feriemidler:

I må ikke udbetale feriepenge for overgangsåret

Det er vigtigt, at I ikke udbetaler feriepenge optjent i overgangsåret til jeres medarbejdere. Alle feriepenge, der optjenes i overgangsåret fra den 1. september 2019 til den 31. august 2020, skal indberettes og må ikke udbetales. Det gælder også, hvis en lønmodtager går på pension eller forlader arbejdsmarkedet.

Læs mere om indberetninger i overgangsåret:

Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.