Gå til hovedindhold

Mit virk >

Nye regler for skat ved indberetning

Der kommer nye regler for skat ved indberetning fra den 1. september 2019. Reglerne gælder også, efter overgangsåret er slut.

I dag bliver alle feriepenge indberettet efter skat, men som en del af den nye ferielov er der nye regler for, hvilke beløb I fremover skal indberette før og efter skat. I nogle tilfælde skal en medarbejder indberettes før skat og i andre tilfælde efter skat.

Sådan bliver de nye regler

Hvis I indberetter til Feriepengeinfo med jer selv som udbetaler, skal I fra den 1. september 2019 indberette feriepenge før skat. Skatten skal i stedet afregnes, når feriepengene udbetales til medarbejderen.

Hvis indberetningen til Feriepengeinfo vedrører overgangsåret, sørger Lønmodtagernes Feriemidler for at afregne skat, når pengene bliver udbetalt til medarbejderen.

Indberetninger for overgangsåret direkte til Lønmodtagernes Feriemidler for funktionærer i fortsat ansættelse skal også være før skat.

Hvis I indberetter til FerieKonto eller med en godkendt feriekasse som udbetaler, skal I fortsat indberette feriepenge efter skat, som I gør i dag.

Vær opmærksom på, at de nye regler også gælder, efter overgangsåret er slut.
 

illustration af nye regler om beskatning af feriepenge

Klik for større visning

Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.