Gå til hovedindhold

Mit virk >

Om den nye ferielov

Den 1. september 2020 får vi en ny ferielov i Danmark og allerede fra den 1. september 2019 er der et overgangsår. Det påvirker, hvordan I fremover skal indberette og betale feriepenge.

De nye ferieregler betyder, at lønmodtagere fremover kan holde ferie i takt med, at de optjener den. De optjener ferie fra 1. september og et år frem. Det hedder fremover ferieåret. Den ferie kan så holdes samtidig fra 1. september og 16 måneder frem. Den periode hedder fremover ferieafholdelsesperioden. Det betyder fx, at ferie som lønmodtageren optjener i februar, allerede kan holdes i marts samme år.


Klik på billedet for større visning

Lønmodtagerne kan med den nye ferielov stadig holde op til 25 dages betalt ferie om året. Der er stadig to former for feriebetaling – ferie med løn og ferietillæg eller ferie med feriepenge.

Overgangsåret inden den nye ferielov

Inden den nye ferielov begynder, er der fra 1. september 2019 til 31. august 2020 et overgangsår.

Det er der, fordi alle lønmodtagere ellers ville have op til et års optjent ferie i overskud, når den nye ferielov starter. I stedet bliver lønmodtagerens optjente ferie for overgangsåret til en opsparing hos en ny fond, Lønmodtagernes Feriemidler. Det betyder, at I som arbejdsgivere undgår at betale dobbelt ferie i overgangsåret, og lønmodtagerne kan stadig holde fem ugers betalt ferie, ligesom de plejer.


Klik på billedet for større visning

Sådan påvirker den nye ferielov dig som arbejdsgiver

I overgangsåret skal I indberette ferie for alle jeres medarbejdere, og der er nye regler for, hvilke feriepenge der skal indberettes før eller efter skat. Når den nye ferielov begynder den 1. september 2020, er der nye frister for indberetninger og indbetalinger til Feriepengeinfo og FerieKonto.

Læs mere om:

Nyt administrationsbidrag gennem Samlet Betaling

Der vil fremover blive opkrævet et bidrag af Samlet Betaling for administration af FerieKonto og Lønmodtagernes Feriemidler.

Bidraget for administrationen af Lønmodtagernes Feriemidler forventes at være en del af opkrævningen for 1. kvartal 2019 og frem.

Bidraget for administrationen af FerieKonto forventes at være en del af opkrævningen for 4. kvartal 2020 og frem.

Læs mere om baggrunden for den nye ferielov:

 

Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.