Bekendtgørelse om forholdsregler vedrørende salmonellose hos fjerkræ samt salmonella og campylobacter i slagtefjerkræ m.m.
Formålet med bekendtgørelsen er at bekæmpe salmonellose hos fjerkræ samt salmonella og campylobacter i slagtefjerkræ m.m.
Visse ændringer i bekendtgørelsen sker som følge af den såkaldte ”småskalapakke”, som udspringer af Fødevareforlig 4, hvor fokus bl.a. er på at udvide mulighederne for salg af slagtefjerkræ direkte fra landmanden til den endelige forbruger og lokale detailvirksomheder.
Prøveprogrammet er ændret således, at prøveomfanget reduceres for små slagtekyllingeproducenter, som leverer dyr til slagteri. Antallet at salmonellaanalyser reduceres fra fem til to prøver pr. prøverunde for besætninger, der består af højst 500 slagtekyllinger. Det betyder, at producenterne kun har udgifter til analyser af fire prøver før slagtning mod 10 i dag.
Endelig er det gjort muligt at have vogterhunde gående sammen med slagtekyllinger på en række betingelser.
Miljø- og Fødevareministeriet
01.12.2020