Gå til hovedindhold

Generelt om forsikringerne

Tre forskellige offentlige instanser indgår i processen med udbetaling af sygedagpenge på baggrund af sygedagpengeforsikring for selvstændige erhvervsdrivende og mindre private arbejdsgivere.

Udbetaling Danmark varetager administrationen af sygedagpengeforsikringer, herunder registrering af oprettelse, ændring og udmeldelse samt opkrævning af præmie for forsikringerne. Anmeldelse af sygdom og udbetaling af sygedagpenge i tilknytning til forsikringerne varetages ikke af Udbetaling Danmark.

NemRefusion

Du skal anmelde sygdom via NemRefusion her på Virk for at opnå ret til sygedagpenge fra kommunen. Dette gælder uanset om der er oprettet en forsikring eller ej. For at kunne anmelde sygdom skal du være oprettet som bruger af NemRefusion samt have en medarbejdersignatur. Her kan du læse mere om, hvordan du kommer i gang med NemRefusion, samt bestille en medarbejdersignatur. Henvendelser vedrørende anmeldelse af sygdom skal ske til NemRefusion.

Kommunen og Udbetaling Danmark

Kommunen træffer afgørelse om udbetaling af sygedagpenge og foretager udbetalingen heraf. Dette gælder også sygedagpenge udbetalt på baggrund af sygedagpengeforsikringer. Henvendelser vedrørende beregning eller udbetaling af sygedagpenge skal ske til din bopælskommune.

Udbetaling Danmark træffer afgørelse om udbetaling af barselsdagpenge og foretager udbetaling heraf. Dette gælder også barselsdagpenge udbetalt på baggrund af sygedagpengeforsikring for selvstændige erhvervsdrivende. Henvendelser vedrørende beregning eller udbetaling af barselsdagpenge skal ske til Udbetaling Danmark.   

Bekendtgørelsen om sygedagpengeforsikring

Du kan læse bekendtgørelsen for sygedagpengeforsikring for selvstændige erhvervsdrivende og private arbejdsgivere her:

 

Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.