Gå til hovedindhold

Sygedagpengeforsikring

Sygedagpengeforsikring for selvstændige erhvervsdrivende og mindre private arbejdsgivere administreres af Udbetaling Danmark.

Svar på aktuelle spørgsmål om sygedagpengeforsikring

Tilmelding til sygedagpengeforsikringen

Ønsker du at tilmelde dig sygedagpengeforsikringen, kan du gøre det her: 

Du kan læse mere om de forskellige ordninger og få hjælp til at vælge den rigtige forsikring her på siden.

Spørgsmål til din eksisterende sygedagpengeforsikring 

Har du allerede en aktiv sygedagpengeforsikring og skal melde dig selv eller en medarbejder syg, skal du gøre det digitalt på NemRefusion. 

Har du spørgsmål til din aktive sygedagpengeforsikring, skal du kontakte din kommune. Drejer det sig om en medarbejder, skal du kontakte den kommune, hvor medarbejderen bor.

Opkrævning af forsikringspræmie udskydes

For at hjælpe erhvervslivet lettere igennem den aktuelle krise er tidspunktet for opkrævning af præmien til sygedagpengeforsikringen for selvstændige erhvervsdrivende blevet udskudt til juli 2020.

Tidspunktet for opkrævning af præmien til sygedagpengeforsikringen for private arbejdsgivere er ligeledes blevet udskudt. Næste opkrævning af præmie for private arbejdsgivere bliver sendt i september 2020

Udvidet ret til arbejdsgiverrefusion/sygedagpenge til selvstændige

Folketinget har indført 

  • en udvidet ret for arbejdsgivere til refusion for løn eller sygedagpenge og 
  • en udvidet ret for selvstændige til sygedagpenge for visse typer fravær 

som følge af coronavirus/covid-19.

Hjælpepakke til danske økonomi

På Virksomhedsguiden finder du vigtig information til virksomheder i forbindelse med coronavirus/covid-19.

Du kan også få rådgivning på Erhvervsstyrelsens hotline på tlf. 72 20 00 34. Der er åbent hverdage kl. 8.30-16.00 og fredag kl. 9.00-15.00.
 

Udbetaling Danmark og din kommune varetager administrationen af sygedagpengeforsikringer, herunder registrering af oprettelse, ændring og udmeldelse samt opkrævning af præmie for forsikringerne.

Udbetaling Danmark træffer også afgørelse om udbetaling af barselsdagpenge og foretager udbetaling heraf. Dette gælder også barselsdagpenge udbetalt på baggrund af sygedagpengeforsikring for selvstændige erhvervsdrivende.

NemRefusion

I skal anmelde sygdom digitalt for at opnå ret til sygedagpenge fra kommunen.

Dette gælder uanset om der er oprettet en forsikring eller ej. For at kunne anmelde sygdom skal du være oprettet som bruger af NemRefusion samt have en medarbejdersignatur.

 

Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.